Rémálom után rémálmok-menekülés a Boko Haram fogságából

El kellett volna vágnom egy másik túsz torkát! Erről is beszélt megrázó beszámolójában egy 19 éves lány, aki három hónapon keresztül volt a Boko Haram túsza valahol Nigériában. A Human Rights’ Watch jelentése szerint az iszlamista szervezet több mint 500 nőt rabolt el 2009 óta.

A lányokat és az asszonyokat sokszor küldik a tűzvonalba, hogy muníciót szállítsanak a dzsihád harcosoknak. A táborokban pedig iszlamista átnevelés zajlik: a dzsihádra képezik ki a nőket is! Már találtak olyan tízéves kislányt is Nigériában, aki öngyilkos merényletet akart végrehajtani a Boko Haram parancsára. Szerencsére időben leállították…
Egy 19 éves lány a kiképző táborban azt a feladatot kapta, hogy vágja le egy másik fogoly fejét! Kezébe nyomtak egy kést, és ráparancsoltak: Allah nevében tedd meg! Ő nem volt képes erre. Sírva elrohant. Erre előlépett a tábor parancsnokának felesége, és ő vágta le a szerencsétlen fogoly fejét!

A Human Rights’ Watch jelentése szerint nem csoda, ha ezek után a kiszabadult túszok is rémálmokkal küzdenek. Sokan kíséreltek meg közülük öngyilkosságot. Mindenki állandóan fél: attól tartanak, hogy ismét elrabolja őket a Boko Haram. Borno államban, ahol az iszlamista szervezet megalakult, és ahol a legerősebb, újabb lány csapatot rabolt el a fanatikus csoport azóta, hogy megállapodást kötött a kormánnyal: elengedi az áprilisban elrabolt 218 iskoláslányt. Nigéria elnöke október közepén jelentette be a megállapodást, de azóta nem engedtek szabadon egyetlen túszt sem. Mindez megkérdőjelezi a megállapodás értékét is- hangsúlyozza a Human Rights’ Watch jelentése a Boko Haram női túszairól.(fotó:Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez