150 ezer eurós kártérítést követel az ebolából felgyógyult ápolónő

150 ezer euró (46 millió forint) kártérítést követel a madridi egészségügyi vezetéstől az ebolából felgyógyult spanyol ápolónő, mivel szerinte súlyosan megsértették a jó hírnevét az olyan állításokkal, hogy nem ment azonnal orvoshoz, miután jelentkeztek a betegség tünetei, és így másokat veszélyeztetett – számolt be a Teresa Romerót képviselő ügyvédi iroda hétfői bejelentéséről a spanyol sajtó.

 Az Europapress hírügynökség szerint a jogi képviselők emlékeztettek Francisco Javier Rodrígueznek, Madrid egészségügyi tanácsosának állításaira, amelyek miatt perelni készülnek. A tanácsos október elején a kórházban épp súlyos állapotban fekvő nőről úgy nyilatkozott, hogy az ápolónő nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, és ezért kapta el a fertőzést, de ezt elhallgatta, ráadásul a tünetek megjelenése után napokig járt-kelt a városban, nem ment orvoshoz. Az egészségügyi illetékes azt is mondta, hogy a nővér az őt megvizsgáló háziorvost sem tájékoztatta arról, hogy korábban ebolás beteggel került kapcsolatba, vagyis így másokat veszélyeztetett.

Az asszonyt nyilvánvaló erkölcsi kár érte, mivel megrágalmazták, ráadásul súlyos vádakkal – hangsúlyozták az ügyvédek.

A 44 éves Teresa Romerót egy hónapig kezelték teljesen elszigetelve a többi betegtől a madridi III. Károly Klinikán, szervezete végül sikeresen leküzdötte a vérzéses lázat. A vele kapcsolatba került személyeket, például a férjét és a háziorvosát három hétig tartották karanténban, egyikük sem lett beteg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez