Bob Geldof az ebola elleni harcra mozgósít

Az ebola-járvány elleni harcra mozgósította zenésztársait Bob Geldof és Midge Ure, akik azt tervezik, hogy új változatban rögzítik és kiadják a Band Aid jótékonysági szervezet dalát.

 A Do They Know It’s Christmas? című dalt mások mellett a One Direction fiúbanda, Chris Martin a Coldplayből, Sinéad O’Connor és Ed Sheeran fogja új változatban előadni. A dal szövegét megváltoztatják, hogy tükrözze az ebolajárvány okozta válságot – közölte Geldof és Ure hétfőn Londonban.

Az új verziót szombaton rögzítik, és már hétfő reggeltől letölthető lesz. Hanghordozón három héttel később fog megjelenni, borítóját Tracey Emin világhírű brit képzőművész tervezi. A letöltés 99 pennybe kerül, míg a CD négy font lesz. A dal egészen januárig elérhető lesz a Spotify-on és más internetes zeneszolgáltatókon keresztül.

A dalból készítenek változatot Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban is. “Gondoljatok csak a Daft Punkra. Gondoljatok Johnny Hallydayre!” – mondta Geldof.

Geldof és Ure, akik 1984-ben készítették el a Band Aid első lemezét az etiópiai éhezés elleni harcra mozgósítva, hangsúlyozták, hogy nem nosztalgia felvételt akarnak kiadni. “Azért hívtuk össze a popszakmát, hogy tegyük a dolgunkat” – hangsúlyozta Geldof.

Bob Geldofot, a Boomtown Rats ír punkzenekar frontemberét egy etiópiai éhezőkről szóló 1984-es BBC-riportfilm késztette arra, hogy Midge Ure, az Ultravox gitáros-énekese társaságában mozgósítsa a brit könnyűzene nagyságait, akik ezután Band Aid elnevezéssel felénekelték a Do They Know It’s Christmas? című dalt. Ezt csak a szigetországban hárommillió példányban vették meg. A dalt akkor mások mellett Phil Collins, Sting, George Michael és Bono énekelte.

Az új dal bevételeit a Nyugat-Afrikában dúló ebolajárvány elleni harcra fordítják. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt heti adatai szerint a járvány februári kezdete óta 13 ezer 042 ebolás esetet regisztráltak, közülük 4818 halállal végződött.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez