Tömeges kirúgások a rendőrségnél

Csaknem 204 fővárosi rendőrt bocsátottak el, miután panaszkodni merészeltek a rossz munkakörülmények, az alacsony fizetések és elmaradt juttatások miatt.

Mindez Nigerben történt, ahol a fővárosi rendőrség 48 órára beszüntette a munkát, hogy tiltakozzon az állomány sanyarú sorsa miatt. A sztrájkoló rendőrök szóvivője elmondta, hogy a felszereléseik elavultak, a fővárosi vezetés pedig nem biztosít számukra megfelelő lakhatási lehetőségeket, a beígért fizetésemelések, illetve az előreléptetések is elmaradtak.

Az utcára vonuló rendőrök  elzárták a városházához vezető útvonalakat és megbénították a forgalmat. A heves tiltakozó megmozdulás miatt végül a belbiztonsági erőket kellett bevetni. A biztonsági szolgálat jól felszerelt egységei könnygáz-gránátokat vetettek be és többször is összecsaptak a sztrájkolókkal, akik közül több mint 20 személyt letartóztattak.

A megmozdulás szétverése után Assane Seydo főpolgármester azt mondta, hogy a tiltakozó rendőrök viselkedése elfogadhatatlan volt és magánakciójukkal szégyent hoztak az egyenruhájukra, ezért menesztette őket. A főpolgármester azt is jelezte, hogy a kirúgott rendőröknek a sztrájk miatt nem jár végkielégítés. A főváros védelmét pedig átruházta biztonsági erőkre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez