A Boko Haram többtucatnyi tagját fogta el a kameruni hadsereg

A Boko Haram nevű nigériai terrorszervezet többtucatnyi tagját vették őrizetbe a hétvégén Kamerunban a biztonsági erők – jelentette hétfőn a Le Messager című helyi napilap.

 Az újság tájékoztatása szerint a közép-afrikai ország északi részén található Kousséri és Petté települések közelében összesen 58 iszlamista fegyverest fogtak el a hatóságok egy gondosan megtervezett katonai akció keretében, amelynek célja a terroristák felkutatása volt.

A kameruni hadsereg egy névtelenül nyilatkozó szóvivője elmondta, hogy a biztonsági erők heteken át követték a szélsőségeseket, mielőtt le tudtak csapni rájuk. Az iszlamistáktól számos fegyvert foglaltak le.
A nigériai Boko Haram harcosai rendszeresen átlépik a kameruni határt, és falvakat támadnak meg a szomszédos országban. A terrorszervezet alapvető célja iszlám állam kiépítése Nigéria többségükben muszlimok lakta északi részén.

A Boko Haram 2009 óta több mint tízezer emberrel végzett a rendőrség, a hadsereg, a templomok és az iskolák elleni támadásaiban. Számos emberrablásért is felelős, köztük 276 iskolás lány eltűnéséért is.

A szélsőséges szervezetet sejtik a Nigéria északkeleti részén fekvő Azarében vasárnap elkövetett öngyilkos merénylet mögött is. Az egyik zsúfolt piacon végrehajtott támadásban legkevesebb 13 ember vesztette életét, további 65 pedig megsebesült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez