Felgyújtottak egy feltételezett merénylőt Nigériában

Benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta néhány feldühödött nigériai lakos azt a férfit, aki feltehetően merényletet kísérelt meg az észak-nigériai Gombe városának buszpályaudvarán. A férfi később belehalt súlyos égési sérüléseibe – adta hírül kedden a Daily Trust című helyi lap.

 Az újság arról számolt be, hogy röviddel az incidens előtt a gyaníthatóan merényletre készülő, hátizsákot cipelő férfi erőszakosan befurakodott a buszvégállomásra, és miután a feltehetően robbanóanyaggal megtöltött táskát letette, egy távirányítóval a kezében elfutott a helyszínről. Ezután az eset szemtanúi feltartóztatták a férfit, és beszorították a pályaudvar épületének egyik sarkába, ahol a tömeg később felgyújtotta.

Egy bátor fiatal férfi később a hátizsákot egy közeli utcába vitte, hogy egy esetleges robbanás esetén megakadályozhassa a vérfürdőt.

Három héttel korábban harmincan haltak meg ugyanezen a buszpályaudvaron egy robbantásos merényletben. A hatóságok azt gyanítják, hogy a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet követhette el a támadást.

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram évek óta folytat fegyveres küzdelmet Nigéria északi részén. A terrorszervezet 2009 óta több mint 10 ezer emberrel végzett a rendőrség, a hadsereg, a templomok és az iskolák elleni támadásaiban. Számos emberrablásért is felelős, köztük 276 iskolás lány eltűnéséért is. Mivel a nigériai vezetés hatástalan a szélsőségesek ellen, a lakosság egyre gyakrabban maga veszi fel a harcot velük szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez