Halászokat végeztek ki Nigériában

Legalább 48 halászt gyilkoltak meg a Boko Haram fegyveresei Nigéria északi részén, nem messze a csádi határtól.

Az áldozatok többsége helyi halász és halkereskedő volt, akik éppen a szomszédos Csádba igyekeztek, hogy halat vásároljanak. A Boko Haram harcosai Doron Baga település közelében csaptak le rájuk. Abubakar Gamandi a helyi halkereskedők szövetségének vezetője azt mondta, hogy a terroristák lesből támadtak és csak a késeiket használták, nehogy felhívják a közelben állomásozó katonák figyelmét. A támadók az áldozatok egy részének a torkát vágták el, míg a többieket összekötözve bedobták a Csádi-tóba.

A Boko Haram harcosai hasonló módon végeztek több mint 40-en emberrel Azaya Kura településen Borno államban. Szemtanúk és helyi lakosok azt mondták, hogy a terroristák bosszúból támadták meg őket, mert együttműködtek a hadsereggel négy terrorista elfogásában.

A két incidens november 20-án és 21-én történt. A helyi hatóságok azonban csak most értesültek a mészárlásokról, mivel a térségben nem működnek a mobil hálózatok. A helyi lakosoknak és a halászoknak ezért esélyük sem volt segítséget kérni. A telekommunikációs hálózatokat szándékosan tették tönkre a terroristák, hogy elvágják a térséget a külvilágtól és blokkolják az információk továbbítását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez