Találkozás Habib Koitével Bécsben

Fergeteges volt Habib Koité koncertje Bécsben, ahol volt szerencsénk a művésszel is beszélni.

Habib Koité mali gitáros-énekes, egyike Afrika legnépszerűbb zenészeinek. Zenekara, a Habib Koité&Bamada 1988-ban alakult, gyermekkori barátaiból. Jelenlegi tagjai Abdoul Wahab Berthé, Charly Coulibaly, Issa Koné, Mama Koné.

A Magyar Afrika Társaság (www.ahu.hu) és a Unicef közösen dolgozik gyermek- és iskolatámogatási programokon Bamakóban, Maliban, az énekes hazájában. Habib Koité tud az AHU-ról és társaság fontos szerepéről a szegény országban. Ö a zenéjével, dalaival is fel akarja hívni a figyelmet a gyermekek támogatására, védelmére. Ezért is a Unicef Mali Jószolgálati Nagykövete 2010 óta.

 

 

Balogh Cecilia Habib Koité dalaira készített koreográfia-sorozatával teszi ugyanezt.

“Az élet valóban tud jó és valóban tud rossz is lenni, bárhol is élsz. Az embereknek érteniük kell azt. Akárhogyan is Mali szegény,de jó életünk van: tudsz sétálni odakint mosolyogni, és valaki vissza fog mosolyogni rád. Sokat gondolkodtam ezen, és nem vagyok biztos abban,hogy a szegényebb országoknak rosszabb életük van.” – üzeni Habib Koité.

 

Talán egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy eggyütt érjük a közös ügyünket is. Most Olaszországban és Franciaországban turnézik, majd januárban pedig visszatér Bamakóba 1-2- hónapra.

 

{youtube}Nr8Ito_Tzz0{/youtube}

 

{youtube}kfOU1n9cqt0{/youtube}

 

{youtube}SlKovR4bVew{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez