Fellebbezés Pistorius ügyében?

Az ügyész szerint gyilkosságért 10 év börtönt kellett volna kapnia Oscar Pistoriusnak. A műlábas csodafutó 5 éves börtönbüntetést kapott, mert “tévedésből lelőtte a barátnőjét” Valentin napon Pretoriában.

Az ügyész kitart amellett, hogy szándékos emberölés történt. Szerinte a szép Reeva Steenkamp szakítani akart a műlábas futóval, és emiatt drámai veszekedés volt a fiatal pár között. Majd Pistorius fegyvert ragadott, és lelőtte kedvesét. A többszörös paralimpiai bajnok nem tagadja, hogy ő sütötte el a fegyvert, de szerinte véletlen baleset történt. Azt hitte ugyanis, hogy rabló jár a házban, és ezért lőtt. A bírónő szerint az ügyész nem tudta bizonyítani állítását. Ezért “csak” nem szándékos emberölés ügyében ítélte el öt év börtönre Oscar Pistoriust, aki nem fellebbezett.

Az ügyészség viszont nem hagyta annyiban a dolgot: igyekszik gyilkosság miatt hosszabb időre börtönbe csukatni Oscar Pistoriust, aki még arról sem mondott le, hogy tovább folytassa sportolói pályafutását. Elvben, ha szerencséje van, akkor részt vehet a következő olimpiai és paralimpiai játékokon Rio de Janeiróban, 2016-ban.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez