Átadták a világ legmodernebb stadionját Nigériában

A 30 ezer férőhelyes Akwa Ibom Stadiont a müncheni Allianz Aréna mintájára építették. A nigériaiak szerint jelenleg ez a legmodernebb és legbiztonságosabb stadion a világon.

A csodálatos stadiont Akwa Ibom állam fővárosában, Uyóban építették meg. A munkálatokat Nigéria egyik legnagyobb építkezési cége, a Julius Berger végezte. Az új stadion körülbelül 96 millió dollárba került, és két évig tartott, mire elkészült. A nigériai cég szerint jelenleg ez a legmodernebb stadion a világon, és a labdarúgó mérkőzések mellett számos más sporteseményt, illetve rendezvényt is probléma nélkül meg lehet benne rendezni.

A stadion a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is megfelel. A tervezők külön hangsúlyt fektettek a biztonságra is, hogy elkerüljék az afrikai kontinensen sajnos igen gyakori stadionbaleseteket és a halálos kimenetelű összecsapásokat. Ennek érdekében több száz biztonsági kamerát szereltek fel, és 30 vészkijáratot alakítottak ki. Vészhelyzet esetén elméletileg hat perc alatt ki lehet üríteni a stadiont. A nézőteret modern és kényelmes székekkel látták el. A VIP-szekció, ahonnan az egész stadiont belátni, 40 ember befogadására alkalmas. A VIP-páholyt golyóálló üveggel látták el terrorista támadások esetére. A labdarúgópálya mellett pedig egy 400 méteres futópályát is kialakítottak. A stadionban konditerem, teniszpálya, bowling pálya, étterem és szórakozó központ is van. Emellett két hatalmas kijelzőt is felszereltek, ezek a legmodernebbek ma a világon.

00005-neu

000-Res-File-2

0000NAL-STADIUM-IN-UYO

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez