Világhírű amerikai színész is támogatja az új gázvezeték elleni tüntetőket

Bill Cosby színész-komikus és felesége, Camille bejelentette, hogy támogatja azokat, akik július 30-án Massachusetts államban, a bostoni városháza előtt akarnak tüntetni a több államon átívelő gázvezeték-bővítési projekt ellen.

A világsztár több száz hektárnyi földet birtokol Bostontól 100 mérföldre nyugatra Shelburne Falls területén. Bár a földet korábban védettnek minősítettek, a gázvezetékeket építő Kinder Morgan cég télen jelezte a művésznek, hogy felmérnék a területet. Bill Cosby ezt felháborítónak találta, és akkor döntötte el, hogy a tiltakozók mellé áll. A színész szóvivője hozzátette: a házaspár szerint elképesztő, hogy New England – vagyis Maine; Massachusetts; New Hampshire; Vermont; Rhode Island és Connecticut hat kormányzója támogatja a vezetékek megépítését, pedig a projekt nem tiszteli sem az embereket, sem az állat- vagy növényvilágot.

A beruházás támogatói szerint ugyanakkor a 3,75 milliárd dolláros Észak-keleti Gázvezeték-bővítési Projekt azért szükséges, mert teljes mértékben megoldaná az Amerikai Egyesült Államok észak-keleti részének gázellátását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez