117. születésnapját ünnepli a világ legöregebb embere

Tavaly nagy szenzáció volt annak az idős japán asszonynak a története, aki megélte a 116 éves életkort. Azóta egy év telt el, és a nő újabb születésnapot ünnepel.

Okawa Miszao-t a világ legidősebb embereként tartják számon. 1898. március 5-én született, Oszakában. Családjával együtt idén már ma ünnepeltek abban az idősotthonban, ahol évek óta él. A hölgy azt mondja: a 117 év nem tűnik olyan hosszú időnek.

Az otthon ápolói szerint  Miszao kissé lelassult az elmúlt hónapokban, és némi gond van a hallásával. Tavaly még sokkal élettel telibb volt, akkor azt mondta: a rendszeres evés és a sok pihenés a hosszú élet titka. Persze utóbbit még mindig tartja, és eszik is rendesen.

Miszao férje 1931-ben halt meg, a házaspárnak két lánya és egy fia született, családja 4 unokával és 6 dédunokával bővült azóta.

Miszao hivatalosan is Guinness világrekorder volt 2003-ban. A Wikipedia alapján a világ legtöbb évet megélt embere az amerikai Sarah Knauss volt, aki 1999-ben halt meg, 119 éves korában. A legidősebb élők listáján Mizsao az első.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez