A vicces tények fellegvára

Matthew Santoro igazán eltalálta, mire van szükségük az embereknek: töméntelen random érdekességre. Ezt nyújtja videóiban a youtube-on, ahova hetente tölt fel egy körülbelül negyedórás összeállítást 50 elképesztő tényről. A csatorna olyan népszerű lett, hogy mostanra több mint három és fél millió követője van, egy-egy videója pedig gond nélkül összeszed 2-3 millió kattintást.

Bár a kanadai férfit nem sok humorral áldotta meg az ég, ahhoz igazi tehetsége van, hogy a legkülönfélébb érdekességeket gyűjtse össze nekünk hétről hétre.

Tudja például, hogy Gordon Ramsay A Pokol Konyhája című sorozatában a hazaküldött versenyzőket rögtön pszichiáterhez viszik, aki felméri lelkiállapotukat, majd egy fitness-klubban masszázzsal és különböző relaxációs kezelésekkel hozzák rendbe őket a komoly lelki megterhelések után. Állítólag azért van erre szükség, mert a készítők félnek, hogy a kiesett résztvevők megölnék magukat vagy másokat.

Vagy ott vannak például a gyönyörű fehér homokos partok Hawaii-on. Nos, ez a homok nagyrészt halürülékből áll – mondja.

Vagy amikor 1913-ban bevezették a csomagszállítást az Egyesült Államokban, még legálisan lehetett gyerekeket küldeni, amennyiben a “csomag” súlya nem haladta meg a 20 kilogrammot.

Másik ilyen tény például, hogy egy Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is működő szervezet, a Megelőzés Projekt (Project Prevention) 300 dollárt fizet drogfüggőknek, hogy sterilizáltassák magukat. Eddig több mint 4000 esetben fizettek ki jelentkezőket.

Végül pedig: a jelenlegi amerikai zászlót egy 17 éves gimnazista, Robert G. Heft tervezte egy iskolai feladathoz, amire végül B- (négyes alá) jegyet kapott.

Néhány rövid, szúrópróbaszerűen végzett keresés után úgy tűnik, a Santoro által bemutatott érdekességek valóban igazak, függetlenül attól, hogy néhányhoz igen szkeptikusan álltunk. A videók egyik nagy pozitívuma/negatívuma (kinek mi), hogy a felhasználónak úgy tűnik: mindössze néhány percet áldoz arra, hogy utánaolvasson néhány különösen érdekes ténynek, valójában azonban hosszú órák óta bámulja a képernyőt.

Santoro csatornája itt, egy kedvcsináló videó pedig alul található.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez