Agyonvertek egy nemi erőszakkal gyanúsított bevándorlót Indiában

A tömeg megrohamozta a börtönt, ahol a bangladesi férfit tartották: az őröket legyűrték, kivitték a foglyot az utcára, ahol megkövezték majd agyonverték. Történt mindez India keleti részén, Nágaföld legnépesebb városában, Dimapurban.

A bangladesi férfi február vége óta volt előzetesben, mert állítólag megerőszakolt egy helyi nőt. A nemi erőszak az utóbbi időben heves érzelmeket vált ki Indiában, ahol korábban a közvélemény meglehetősen elnézően kezelte azt. Nágaföldön a bangladesiek bevándorlása szította fel igazán a kedélyeket, mert a helyi lakosság jelentős része hajlamos minden rosszért a koldusszegény bevándorlókat okolni. Helyi politikusok kihasználják ezeket az érzelmeket, és ők bíztatták fel a helyi lakosságot arra, hogy vegye a saját kezébe az igazságszolgáltatást.

Közben nem csitul a vita Indiában azzal a dokumentumfilmmel kapcsolatban, melyet a nők napján akartak bemutatni az alkotók, és amely azzal a csoportos nemi erőszakkal foglalkozik, mely 2012 decemberében történt Delhiben. Hat férfi megerőszakolt egy 23 éves diáklányt, akit aztán kidobtak az autóbuszból. A lány meghalt. A hat férfi közül négyet halálra ítéltek. Ők a halálsoron várakoznak. A banda vezetője még az előzetesben felkötötte magát. A hatodik férfi még fiatalkorú volt a csoportos nemi erőszak idején, ezért őt nem ítélték halálra – börtönbüntetést kapott.

Indiában a kormány kérésére a bíróság megtiltotta, hogy a televíziók sugározzák az India lánya című dokumentumfilmet, mely a 2012-es tragédiáról szól. A belügyminiszter azért kérte a tilalmat, mert a filmben az egyik gyilkos a lányra hárítja a felelősséget a csoportos nemi erőszakért. “Erkölcsös lány nem jár az utcán sötétedés után. A lányok inkább tehetnek a nemi erőszakról, mint a fiúk” – nyilatkozta az egyik tettes a dokumentumfilmben. Ne népszerűsítsük ezeket a régi világbeli nézeteket – érvelt a belügyminiszter, aki dührohamot kapott attól, hogy a brit dokumentumfilm alkotói 16 órás interjút készíthettek a börtönben azzal a halálra ítélt férfivel, aki ötödmagával megerőszakolt és megölt egy diáklányt Delhiben.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez