Az amerikaiak évi 58 milliárd dollárt költenek háziállataikra

Legalábbis 2014-ben ennyi ment el az Egyesült Államokban a nagyjából 397 millió házi kedvencre. Ebben aztán mindenféle állat benne van, legyen szó halakról, kutyákról, macskákról vagy különböző hüllőkről.

Az American Pet Products Association felmérése öt részre bontotta a kiadásokat. Eszerint az amerikaiak 22 milliárdot költenek kedvenceik ételére, 15 milliárdot állatorvosi ellátásra, 14 milliárdot különböző kiegészítőkre (tálak, nyakörvek, vény nélkül kapható gyógyszerek), 4,8 milliárdot az úgynevezett egyéb szolgáltatásokra, és összesen két milliárdot magukra az állatokra.

Az egyéb kategória kiadásai nőttek a leggyorsabban a közelmúltban, ebbe olyan dolgok tartoznak bele, mint az állatok szépségápolása, a sétáltatás, a tanítás vagy akár pár óra egy élményfürdőben.

Csak hogy lássuk, mennyire fontosak háziállataik az amerikaiaknak: ugyanebben az évben mindössze 10,4 milliárdot költöttek mozira, tehát több mint ötször ennyi ment el kedvenceikre.

Ugyanakkor még az állatokra sem fordítottak közel sem annyit, mint otthonaik tökéletesítésére. 2013-ban majdnem 300 milliárd dollár értékben költöttek házaik-lakásaik felújítására.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez