Csempészik a mimózát Oroszországba

Valószínűleg sok orosz nő lepődik majd meg azon, hogy milyen nőnapi ajándékot is kap vasárnap. Az enyhe tél miatt ugyanis naponta 3,5 millió tonna abház mimóza érkezik az országba.

Magyarországgal ellentétben, Oroszországban nagyon nagy jelentősége van március 8-nak. Ott nem egyszerűen a Nemzetközi Nőnapot ünneplik, hanem tulajdonképpen a Valentin-napot és az Anyák Napját is lefedik ezzel. A férfiak nagy buzgalommal készülnek az ünnepre, és nemcsak azért, mert piros betűs nap, amire, ha hétvégére esik, adnak egy hétköznapi szabadnapot. Ilyenkor szó szerint kiürülnek az üzletek csokoládés polcai és a virágárusok kosarai.

Idén azonban nem kell kétségbe esniük a hanyag férfiaknak, ugyanis az abház mimózával szélesedik az ajándékpaletta. A szokatlanul enyhe télnek köszönhetően hamarabb virágzik a kaukázusi területen a sárga virág, és így a kereskedők 3,5 millió tonnát szállítanak át a határon naponta. A híradások szerint a közeli Szocsiban 100 rubelért (körülbelül 450 forint) kapható egy csokor mimóza. Úgy tűnik, senki nem akar kimaradni a nagy fogásból, az ITAR-TASZSZ hírügynökség szerint többen az autójukban próbálták átcsempészni a határon a mimózát.

Kép: Europress/AFP

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez