A politikusok is beszállnak a #DearMe kampányba

Még 2010-ben indult egy internetes kampány, az #ItGetsBetter. Olyan meleg vagy biszexuális fiatalokat akartak megszólítani, akik rosszul érzik magukat bőrükben, kortársaik megalázzák, esetleg bántalmazzák őket és ezek miatt öngyilkosságon gondolkoznak. Ennek mintájára indult el a #DearMe, amit a nemzetközi nőnap alkalmából rendeztek meg. Magas beosztású női politikai szereplők arra biztatják a mai tinédzsereket, hogy ne aggódjanak, minden rendben lesz.

A tinédzser évek már önmagukban nehezek. Erre tesz rá még egy lapáttal a gimnázium és az ottani légkör. Bár itthon sem könnyű a fiataloknak, az Egyesült Államokban rengetegen készülnek ki ebben az időszakban. Sok a testi-lelki bántalmazás, rengetegen gyűlölnek kortársaikkal találkozni, mert állandó a félelem a megalázástól. Olyannyira, hogy külön szó van rá, a “bullying”, melynek nincs is konkrét magyar megfelelője, talán úgy lehetne fordítani, hogy a csapatban rászállnak valakire, és folyamatosan, válogatott módszerekkel szekálják

A #DearMe kampány lényege, hogy a megszólaló üzenetet küld fiatalkori önmagának és megpróbálja elmagyarázni, hogy bár úgy tűnik reménytelen az egész és nehéz a gimnáziumi szociális élet, később minden rendben lesz.

Olyan – itthon kevésbé ismert – híres női politikai szereplők szólaltak meg, mint New York First Lady-je, Chirlane McCray, Melissa Mark-Viverito, Melissa DeRosa, Cuomo kormányzó kommunikációs asszisztense és Maya Wiley, polgármesteri tanácsadó.

Nézzük tehát mit gondolnak ezek a végtelenül sikeres nők 20-30 év távlatából akkori problémáikról és hogyan ösztönzik a mostani fiatalokat a kitartásra.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez