Vuduval a nyugati szankciók ellen

Folyamatosan tájékoztatunk az ukrán válságra, illetve a nyugati-orosz konfliktusra reagáló civil kezdeményezésekről. Ezúttal az orosz és ortodox értékekre felesküdő Anti-Majdan mozgalom permi aktivistái mágiával harcolnának az aljas Nyugattal szemben.

„Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat” – figyelmeztet a negyedik parancsolat. Bár még a legigazabb hívők is elismerik, hogy roppant nehéz, sőt szinte lehetetlen betartani a mózesi törvényeket, most mégis nyíltan fordul szembe a fenti intéssel néhány orosz aktivista, holott éppen a keresztény értékeket szeretnék megvédeni.

Amerikai és ukrán politikusok képmásával ellátott Vudu Majdan babákat és matricákat készül piacra dobni az Anti-Majdan mozgalom permi csoportja – tájékoztatott a helyi 59.ru hírportál. Az Anti-Majdan az EuroMajdan ellentéte, vagyis Kreml barát és ellenez mindenféle színes forradalmat, illetve nyugati hatást Oroszországban. A vudubaba ötletét az egy hónappal ezelőtti moszkvai demonstráció adta, ahol az anti-majdanisták egy ember nagyságú narancssárga figurát, az úgynevezett „Majdan hulláját” hordozták körbe az orosz fővárosban.

Még mielőtt valakiben megszólalna a kérdés, hogyan küzdhet egy keresztény a mágia eszközeivel az igazáért, a szervezők rögtön eloszlatták a kételyeket, mondván nagyon is humánus a cél – számolt be az Echo Moszkvi. Vagyis az ezerrubeles (körülbelül 4.600 forint) baba árának jó részét a harcok sújtotta kelet-ukrajnai gyerekek megsegítésére fogják fordítani. Hogy pontosan hogyan és hol fogják értékesíteni a vudubabákat, egyelőre nem tudni.

Kép: Anti-Majdan tüntetés Moszkvában, 2015.02.27. (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez