Házi feladat elmulasztása miatt vertek halálra egy diákot Egyiptomban

A 12 éves kairói kisfiú olyan súlyos sérüléseket szerzet a veréstől, hogy a kórházban már nem tudták megmenteni az életét – közölte az egyiptomi Oktatásügyi Minisztérium.

A minisztérium közleményben tudatta, hogy „azonnali vizsgálatot” rendeltek el az ügyben, és az erőszakoskodó tanárt azonnali hatállyal felfüggesztették állásából. Egyiptomi sajtóforrások arról számoltak be, hogy a 12 éves kisfiút azért verte meg brutális kegyetlenséggel a tanára, mert nem írta meg a házi feladatát. A halottkém jelentéséből kiderült, hogy a kisfiú halálát agyvérzés okozta, miután a veréstől eltört a koponyacsontja. A szerencsétlen áldozat tanára az állami Al-Ahram Al-Masa’i-nak közben azt nyilatkozta, hogy nem akarta megölni tanítványát, csupán meg akarta fegyelmezni, amiért nem teljesítette a kötelességét.

Egy 2014 decemberi hivatalos egyiptomi felmérésből kiderült, hogy az elmúlt három évben 55 százalékkal nőtt a kiskorúak bántalmazása az országban, és az esetek felét az iskolákban követték el. Tavaly szeptemberben egy kairói árvaház igazgatóját ítéltétek három év börtönre, miután agyba-főbe verte a gyerekeket az intézetben, például azért, mert engedély nélkül tévéztek, vagy kinyitották a hűtőszekrényt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez