Férjkölcsönző Moszkvában

„Hosszas keresgélés után végre megtaláltad a tökéletes könyvespolcot, de nem tudod feltenni és a tegnap készült manikűrödet sem akarod tönkre tenni? Küldünk neked férjet egy órára!” – hirdeti már vagy tíz férjkölcsönző az orosz fővárosban.

A „Férj egy órára Moszkva” elnevezésű magánvállalkozás minimum 990 rubelért (körülbelül 4.600 forint) küld ki egy ezermester férfit a megrendelőnek, olvashatjuk a honlapjukon. Persze ha eszközöket is beszerez az egyórás férj, azért már felárat kérnek. „A férj egy órára – ezermester” egész máshogy szabta meg az árakat. Náluk nem az idő, hanem a feladat a döntő. A polcfelszerelés például 400 (1.900 Ft), a villanykörte kicserélése pedig 60 rubelbe (280 Ft) kerül. Bár meglepőnek tűnik, a szolgáltatás igen népszerű, főleg a kétbalkezes fiatal párok és az idősek körében.

Újabban a moszkvai önkormányzat is hasonló szolgáltatás bevezetésén gondolkozik – adta hírül az Izvesztyija mai cikke. Andrej Beszstanko, a szociális ügyosztály vezetője elmondta: a ház körüli férfimunkák elvégzésében szeretnének segítséget nyújtani a rászorulóknak. Azoknál a családoknál, ahol az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint 18.000 rubel (84.000 Ft), ingyen dolgozik majd az egyórás férj. A többi megrendelőnek pedig a piaci átlagnál alacsonyabb árakat ajánlanak majd. A csak beszélgetésre vágyó magányos nyugdíjasok rohamát pedig úgy védhetik majd ki, hogy tőlük az esetükben egyébként ingyenes szolgáltatás árának legalább húsz százalékát elkérik, biztosítva ezzel, hogy valóban van teendő a ház körül.

Mostanában igen nagy verseny folyik a vállalkozások között a rászorulókért. Néhányan például 5-10 százalékos kedvezménnyel próbálják meghódítani a mozgássérülteket és az egyedülálló anyákat. Ugyanakkor az egyórás férjeket az orosz gazdaság problémái miatt is szívesen alkalmazzák a cégek. A rubelválság ugyanis a háztartási kisegítők iránti keresletet is nagymértékben visszavetette.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez