A bakui lengyel nagykövet tudja, mi a kereskedői dörzsöltség?

A metróépítési projekt Bakuban Lengyelország számára a stabil piaci pozíciókat is jelenti Azerbajdzsánban, ahol a Varsóból delegált nagykövet újabb üzleteket készít elő.

Lengyelország nem hirdetett keleti nyitást, csak üzleti sikereket ér el Keleten: az azeri fővárosban a metró építésének aktuális projektje várhat Varsóra. Az Azernews szerint Marek Calka bakui lengyel nagykövet már néhány konkrét feladatot is ismertetett, a földalatti újabb szakaszán 2016-ig öt új állomás tervezése esedékes, egyébként pedig jelenleg épül is nyolc állomás és két vonalon több kiegészítő létesítmény, igaz, nem lengyel, hanem francia cégek közreműködésével. A lengyel „FOGAK” cég metrós biztonsági megoldásokra, az alacsony zajszint elérésére, a designra szakosodott, valamint a földalatti vonalak felső szerkezetének építésére.

A diplomata a referenciákról is tájékoztatást adott, nevezetesen számos lengyelországi projekten túl, Ukrajna, Oroszország és Kazahsztán szintén dolgoztatta a vállalatot, melynek technológiáit alkalmazzák Varsó, Kijev, Almati metróvonalainak építésénél. A Bakut hamarosan felkereső lengyel kormányzati delegáció pedig nemcsak a metróépítési projektre koncentrál majd, hanem – a nagykövet szerint – a tavalyi közel 80 millió dolláros kereskedelmi forgalom jelentékeny bővítésére, a varsói segítséggel kiszélesedő szakemberképzésre, az azeriek lengyel közreműködéssel megvalósuló európai kapcsolatépítésére.

(Fotó:Wikipedia)

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez