Őrült orosz fotósokkal reklámoz a Google

Emlékeznek, hogy tavaly titokban felmászott két novoszibirszki fiatal Kína legmagasabb épületére? Az akkor készült videójukat több mint 40 millióan látták. Népszerűségüket a Google is megpróbálja kihasználni.

Az Ok Google mobilalkalmazás bárhol és bármikor használható. Nem akárhogyan bizonyítja ezt az amerikai vállalat oroszországi részlege. Legújabb reklámjukban Vagyim Mahorov és Vitalij Raszkalov novoszibirszki fotósok tavalyi felvételeit használják, amelyen titokban megmásszák az akkor még 603 méteres, félkész Sanghaj Tornyot. Az Ok Google még a legmagasabb kínai torony tetején is kifogástalanul veszi a hangunkat és válaszol a kérdésünkre.

Valójában azonban nem járhat utána, aki ezt nem hiszi. A tavaly januári toronymászás után ugyanis szigorúbban ellenőrzi a felhőkarcolók biztonságát Sanghaj. A két orosz férfi ugyanis különösebb elővigyázatosság nélkül darukon, állványokon, külső és belső lépcsőkön mászott fel a véglegesen 632 méter magas toronyra, nem éppen biztonságos hobbit indítva ezzel a kínai fiatalok körében. A rendelet az épülő felhőkarcolókra is vonatkozik.

A „Hogyan szól a hangod 632 méteres magasságban” című videót egy hét alatt már több mint másfél millióan látták. Hogy beváltja-e a Google hozzáfűzött reményeit, persze nem lehet tudni. Ahogy a The Siberian Times szerint azt sem, mennyiért használhatták a két orosz fotós eredeti felvételeit a reklámra.

Kép: Ez látható a Sanghaj Torony 109. emeletéről (Europerss/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez