Szexuálisan zaklatnak a páviánok Kenyában – egy helyi lap szerint

A felettébb agresszív páviánok egy kenyai lap beszámolója szerint gyakran támadnak meg embereket, sőt nőket is megpróbálnak megerőszakolni. Ez pedig nagy méretük és félelmetes szemfogaik miatt komoly veszélyforrás lehet.

Nemcsak feldúlják és kifosztják, hanem a helyiek szerint megpróbálják erőszakolni a nőket a kóbor majmok és páviánok a kenyai Aberdar Nemzeti Parkban. „Láttam, amikor tíz hím letepert egy helyi nőt a Edarasha-térségben. A páviánok vicsorogtak a nőre és az intim testrészükkel a kezükben félemlítették meg őt” – mesélte Esther Nyakahote helyi farmer a Nyeri-tartomány helyi lapjának.

A nőt az mentette meg, hogy a sikoltozására felfigyeltek a férfiak és odarohantak, de az állatok nem adták del – köveket dobáltak feléjük. Végül a majmokra leadott pár lövéssel sikerült elüldözni a felhergelt állatokat. John Kariuki rezidens szerint a páviánok jelenlegi agresszivitásának hátterében az áll, hogy a száraz időszak miatt kevés élelmiszerük van és máshonnan igyekeznek azt begyűjteni, akár “erőszakos módszerekkel is”.

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen jellegű támadásokról számolnak be a helyiek. Pár nappal korábban, szintén Edarasha-térségében egy másik nőt támadtak meg és tépték le róla ruháit, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a farmjukat kifosszák az állatok. Iskolákba menő gyerekeket is ért már hasonló atrocitás, ezért a hatóságok arra kötelezték a szülőket, hogy kísérjék el fiaikat és lányaikat az iskolába. A helyi farmerek már régóta harcolnak azért, hogy a kormány „telepítse át” a majmokat egy másik területre, különben „saját kézükbe veszik az ügyet”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez