A világon az első sikeres pénisz átültetés Dél Afrikában

Örömmel jelenthetem, hogy a pénisz átültetés sikerült. Három hónappal a műtét után a 21 éves páciens nemi szerve tökéletesen működik- közölte Frank Graewe professzor, annak a sebész csoportnak a vezetője, mely a pénisz átültetését végrehajtotta Fokvárosban.

Kilenc óráig tartott a műtét: egy halott péniszét ültette át az orvoscsapat a 21 éves fiatalemberbe. Hogy veszítette el a péniszét a páciens? Három évvel korábban egy afrikai szertartás során körülmetélték. A műtét rosszul sikerült, a seb elfertőződött, és végül az orvosok kénytelenek voltak levágni a szerencsétlen fiatalember nemi szervét. Most viszont a szervátültetést teljes sikerrel hajtották végre, a fiatalember boldogsága határtalan.
Nem ez volt az első pénisz átültetés a világon: Kínában már végrehajtottak egy ilyen műtétet 2006-ban. A műtét sikerült is, de az átültetés nem. A páciens pszichológiailag nem tudta feldolgozni a problémát. A kínaiak valószínűleg így írták körül azt, hogy a páciens szervezete nem fogadta be az új peniszt. Ennek következtében az átültetett peniszt újra levágták Kínában. Így viszont Dél Afrikában ünnepelhetik azt, hogy a világon először sikeres pénisz átültetésre került sor, és hamarosan ez is rutin műtétté válik majd…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez