Öngyilkos lett cellájában a venezuelai ellenzék egyik vezetője

Öngyilkos lett börtöncellájában a venezuelai ellenzék egyik vezetője: Rodolfo González a 2014-ben kirobbant ellenzéki tünettéseknek az egyik szervezője volt.

ÖA 63 éves pilóta haéálának közvetlen oka az lehetett ügyvédje szerint, hogy a venezuelai poltikai elhárítás börtönéből át akarták szállítani egy hétközbpi börtönbe. Venezuelában a börtönökben uralkodó állapotok ismerten rosszak, a börtönk túlzsúfoltak és a rabok maguk intézik az ügyeiket a falakon belül, az őrség nem szívesen avatkozik be életükbe.  Rodolfo González nem értett egxyet ezzel az eljárással és meg volt győződve arról, hogy egészségi állaota miatt nem tudja majd kezelni a börtönállapotokat.  A férfit tavaly áprilisában tartóztatták le Caracasban ,,bűnszervezetekkel való együttműködés, fegyverkereskedelem és robbanóanyagok tárolásának” a vádjával.

Két nappal letartóztatása után az államfő, Nicolas Maduro azzal vádolta meg egy tévényilatkozatban, hogy ő a zavargások értelmi szerzője. A férfi azóta várta, hogy meginduljon az eljárás ellene és politikai fogolynak tekintette magát, így jogtalannak  érezte, hogy átheylezzék egy túlzsúfolt, erőszakos cselekedeteiről ismert venezuelai börtnbe, a köztörvényesek közé.

Jelenleg mintegy 40 főt tartanak fogva Venezuelában a 2014-es tüntetésekkel kapcsolatban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez