Mugabénak gondjai vannak a fiai nevelésével

A zimbabwei elnök, Robert Mugabe egy rendezvényen ismerte el, hogy „problémái vannak a saját” gyerekeivel, mivel a bulik megszállottjai és hiányzik belőlük a „túlélőképesség”.

Pénteken a Chinyika Farmon tartott Mugabe beszédet a hívei előtt, ahol egy kicsit a magánéletére. Először a felesége, Grace Mugabe állapotáról tett említést, miszerint továbbra sincs valami jól a First Lady a decemberi, Szingapúrban végrehajtott vakbélműtétje óta. Később azonban a gyereknevelés fontosságára tért rá és itt elismerte a „modern idők nehézségeit” ezzel kapcsolatban.

“Gyerekeinket manapság jobban érdekli a partik, az elektromos kütyük és a barátaikkal folytatott kommunikáció, mint a társadalmi kötelesség vagy a tradíciók. Ugyanezt látom én is otthon, a gyerekeim esetében” – jelentette ki Mugabe. A zimbabwei államfő a Nyugatot és az ország iskolarendszerét okolta a „fiatalság elbutításért és megrontásáért”. Szabályozásokat akar bevezetni azért, hogy a hatóságok akár keményen is felléphessenek a szociális hálózatokon történő kiírások ellen, mert szerinte ez a fiatalok egymás kigúnyolását és hazugságok terjesztését jeleni. Ugyanakkor ez utóbbit inkább azért mondta Mugabe, mert az interneten mémcunami” volt,  miután nagyott esett Addisz-Abebában.

Az afrikai diktátornak két gyereke van, Robert és Chatunga, akik a nyugati médiában is ismertek arról, hogy „igazi parti őrültek, rendkívül sokat isznak az ilyen összejöveteleken, valamint elég sok szexuális kalandjuk volt mindkét nem tagjaival”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez