Így flörtölnek az Amuri leopárdok

A szibériai Land of the Leopard Nemzeti Park hozott nyilvánosságra egy felvételt, amelyen először láthatjuk azt, hogyan közelednek egymáshoz ezen macskafélék.

A felvételt egy a parkban elhelyezett rejtett kamera rögzítette, melyből nemrég helyeztek ki többet is.
“Korábban teljességgel lehetetlen volt tanulmányozni ezen faj párzási szokásait, ugyanis különösen érzékenyek a megfigyelésre” – mondta el Elena Salmanova, a nemzeti park igazgatóhelyettese a Siberian Timesnak.
A végtelenül aranyos videóban azt láthatjuk, ahogy a hím, Meamur jóízűen elfekszik, miután megvacsorázott, a nőstény, Berry pedig kisvártatva megérkezik. Először talán meg is lepődik azon, hogy ott találja Meamurt, sőt még morog is egyet, de hamar megbarátkozik a gondolattal. Azonban néhány perccel később már tekergődzik a földön és a flörtölés egészen estig folytatódik. Azt már nem tudni, hogy mi történt utána, mert a leopárdok arrébbálltak, de remélhetőleg nemsokára újabb kis Amuri leopárdokkal gazdagodhat a Land of the Leopard Nemzeti Park.
A felvétel egyébként óriási segítség a témát kutatók számára, ugyanis ehhez hasonlót még soha sem sikerült lencsevégre kapni.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez