Elton John nekiment a divatcézároknak

Nemrég azt nyilatkozta a Dolce & Gabbana divatcég két vezetője, Domenico Dolce és Stefano Gabbana, hogy nem tartja helyesnek a meleg párok gyerekvállalását. A kisebb botrányt kavaró kijelentésre több melegjogi szervezet is reagált, bojkottálni akarják a ruhatervező óriáscéget.

Elton John csatlakozott a kezdeményezéshez és elmondta: soha többé nem fog D&G ruhákat hordani.
A divatcég vezetői egy, az olasz Panorama magazin által készített interjúban jelentették ki, hogy „ellenzik a meleg párok gyerekvállalását.”

Az egyébként szintén meleg divatmogulok egészen odáig mentek, hogy azt állították „az egyetlen elfogadható család az, amelyik tradicionális keretek között működik.” Sőt, a riport során a mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyerekeket „szintetikusnak” nevezték.

„Helytelen mindenféle modern eljárás segítségével gyereket csinálni, a gyereknemzésnek van egy természetes módja. Ez pedig egy olyan folyamat, amelybe nem szabad beleszólnunk.”

Elton John felháborodását az is tovább tüzelte, hogy a David Furnish-el nevelt két gyerekét az interjú értelmében szintén „szintetikus gyereknek” nevezte a páros. Elmondta továbbá, hogy egy olyan elképesztő módszert kritizáltak, amely végtelenül sok – meleg vagy heteroszexuális – embernek okozott örömöt és boldogságot az egész világon.

Nem sokkal a heves tiltakozások kirobbanása után pontosítottak álláspontjukon.

„Szicíliai vagyok és egy tradicionális családban nőttem fel, ahol van egy apa, egy anya és a gyerekek. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy léteznek másfajta családok is, amelyeknek ugyanúgy létjogosultságuk van a mai világban” – mondta el Dolce, aki egyébként 20 éven keresztül alkotott egy párt társával, Stefano Gabbanával.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez