Három órára fennragadtak a hullámvasúton

Csaknem ötven méter magasan állt le egyik pillanatról a másikra a Warner Bros. Movie World nevű vidámpark hullámvasútja Ausztráliában.

Két kocsit érintett a leállás, összesen tizenhárom halálra rémült vendég ült bennük. A második kocsi utasai szerencsésebbek voltak, ugyanis szinte azonnal el tudták hagyni a járatot, egy szervizlétrának köszönhetően.
Akik az elsőben ültek, már nem voltak ilyen szerencsések, a helyszínre érkező tűzoltóknak három és fél órájukba telt, mire ki tudták őket szabadítani.
Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a hullámvasút kocsijának egyik kereke mehetett tönkre, emiatt állt le a szerkezet – írja a Daily Telegraph. Az utasok azt mondták, hogy éppen egy kanyart vett volna be a kocsijuk, amikor egy hangos csattanás kíséretében megállt.
Bár senki sem sérült meg, a biztonság kedvéért kórházba szállították azokat, akik három órát töltöttek fent. A vidámpark közleményében bocsánatot kért a kellemetlenségekért és biztosította vendégeit arról, hogy komoly vizsgálatot indítanak és addig nem nyitják meg újra a hullámvasutat, amíg ki nem derül, pontosan mi is okozta a meghibásodást.
A baleset sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, tavaly egy 58 éves angol férfi bénult le, amikor felszállt egy hullámvasútra. Végül kiderült, hogy sérülésének elsődleges oka a már korábban meglévő hátproblémája volt.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez