Malawi gyöngyszeme, Zomba

Malawi városai igazán egyedülállóak és izgalmas múlttal rendelkeznek. Zomba tökéletes példa erre. Először a hajdani Brit Közép-Afrika majd az 1964-ben megalakult Malawi Köztársaság fővárosa volt egészen 1974-ig.

Talán legismertebb jegye maga a város elhelyezkedése, ugyanis a híres Zomba-fennsíkon található, építészetét pedig erősen befolyásolta a brit gyarmati uralom.
Nem csak a táj és az építészet az, ami miatt érdemes ellátogatni ide, hiszen rengeteg izgalmas szabadidős tevékenységre van lehetőségünk a környéken. Elmehetünk lovagolni, horgászni, hegyet mászni vagy biciklizni. Annak sem kell csüggednie, aki inkább kényelmesen hátradőlne és élvezné a luxusszállók adta lehetőségeket. A Ku Chawe Inn tökéletesen megfelel a célnak, a fennsík szélén található hotel ráadásul elképesztő látványt nyújt az odalátogatóknak. Ám ha inkább hátrahagynánk a luxuskörülményeket, akkor egyszerűen sátrazhatunk a környéken vagy egy rönkházban pihenhetjük ki a fáradalmakat.
Vásárolni a közeli piacon érdemes, ahol a környéken élők árulják a finomabbnál finomabb friss vagy éppen szárított halakat, egyenesen a Malawi-tóból.
Nem érdemes kihagyni a régi parlament mellett található botanikus kertet sem, amely tökéletes helyszín egy piknikre a jó időben. Emellett fontos látványosságnak számít még a Zomba Sportklub, a Malawi Egyetem és a Sir Harry Johnston Nemzetközi Általános Iskola, amely már az ’50-es évektől fogva nyitva áll a diákok előtt.
Zomba talán legnagyobb erénye, hogy elképesztően dús erdőkkel és parkokkal rendelkezik, így igazán kellemes hely, főleg nyáron, amikor a hőmérséklet az egekben van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez