Az oroszok már Spanyolországban vannak

Ma nyitja meg kapuit a szentpétervári Orosz Múzeum fiókintézméye a spanyolországi Malagában. Az állandó kiállítás száz, a két időszakos 50-50 alkotást mutat be.

Az orosz kultúra legnagyobb gyűjteménye az 1895-ben alapított Orosz Múzeumban található. Igazgatósága tavaly májusban írta alá az egyezményt a dél-spanyolországi Malagával első európai fiókja megnyitásáról. A megvalósításban nagy szerepet játszott a Costa Del Sol-i orosz közösség, amely az egyik legnagyobb Spanyolországban.

Malaga az idén több mint három millió fontot fordít a projektre, amit szponzorok is támogatnak – tájékoztatta a filiálé igazgatója, José Maria Luna a Russia Beyond the Headlines hírportált. Maga a múzeum egy korábbi dohánygyár (Tabacalera) épületében kapott helyet, amelyet az elmúlt egy évben teljesen átalakítottak. A ma megnyíló állandó kiállítás címe: Orosz művészet az ikonoktól a 20. századig, a híres balettigazgató, Szergej Gyagilevet bemutató időszakos tárlatot fél év után az orosz avantgárd remekei váltják.

A jelenlegi egyezség tíz évre szól, de lejártakor feltehetően meg fogják hosszabbítani. Az orosz és spanyol fél abban is egyetért, hogy a múzeumfiók az orosz kultúra központjává váljon Malagában.

Kép:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez