Terrorveszélyre figyelmeztetett az amerikai nagykövetség Ugandában

Az amerikai külképviselet arra hívta fel az országban tartózkodó nyugati állampolgárok, köztük az amerikaiak figyelmét, hogy könnyen terrorista merénylet áldozatai lehetnek.

Az amerikai nagykövetség információi szerint terrorista sejtek merényletre készülnek az ugandai fővárosban, és olyan helyen akarnak lecsapni, ahol sok a külföldi. A nagykövetség jelezte, hogy a terrortámadás bármikor bekövetkezhet, ezért a külképviselet több, előre beharangozott programját lemondta a fővárosban. A legveszélyeztetettebb helyek közé tartoznak a szórakozó és bevásárlóközpontok, illetve szállodák, piacok, múzeumok, és olyan turista látványosságok, ahova sok külföldi ellátogat. Az ugandai hatóságok még nem nyilatkoztak a terrorveszélyről. Az amerikai nagykövetség azonban azt kérte a külföldiektől, hogy legyenek óvatosak, és kerüljék el a túlzsúfolt helyeket Kampalában.

Arról nincsenek információk, hogy melyik terrorszervezet készül merényletre Kampalában. Egyes feltételezések szerint az al Shabab emberei állhatnak a fenyegetés hátterében. A radikális iszlamista terrorszervezet ugyanis már több alkalommal is robbantott az ugandai fővárosban, és jelenleg hadban áll az ugandai békefenntartókkal Szomáliában.

Az al Shabab 2010-ben egy kampalai étterem és szórakozóhely ellen hajtott végre bombatámadást. Akkor 76 ember esett áldozatul.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez