Tom Cruise szcientológussal figyeltette Nicole Kidmant

“Csodálkoztam, amikor arra kért, hogy hallgassam le neje, Nicole Kidman telefonbeszélgetéseit, de megtettem” – mondta egy dokumentumfilmben a titokzatos szcientológiai egyház egyik kilépett tagja. A filmet az HBO a hétvégén sugározza.

Az amerikai televíziós csatorna 160 jogászt alkalmazott a dokumentumfilm bemutatójának előkészítésére, mert tisztában van azzal, hogy a szcientológiai egyház támadást fog indítani. A filmet már akkor hevesen bírálta a titokzatos szervezet, melynek Tom Cruise is oszlopos tagja, amikor azt bemutatták a Sundance fesztiválon az Egyesült Államokban. Sem Tom Cruise, sem Nicole Kidman nem nyilatkozott a dokumentumfilmnek.

A rendező, Alex Gibney mégis furcsának tartja, hogy Tom Cruise nem mond semmit sem arról, hogy a szcientológiai egyház egyik tagjával figyeltette nejét, akkor, amikor közösen forgatták a Tágra zárt szemek című Stanley Kubrick filmet. A dokumentumfilmben a nyilatkozó szcientológus elmondta: az egyház sohasem helyeselte Tom Cruise házasságát Nicole Kidmannel, és mindent megtett azért, hogy a kapcsolat mielőbb véget is érjen. Attól tartottak, hogy az ausztrál színésznő eltántoríthatja Tom Cruise-t a szcientológiai egyháztól.

Más kínos dolog is kiderül a neves hollywoodi sztárról: Tom Cruise állítólag a szcientológiai egyház embereivel végeztette repülőgépeinek és motorkerékpár-flottájának karbantartását. Őket a szcientológiai egyház fizette: óránként még egy dollárt sem kaptak. Miért nem mond erről semmit Tom Cruise? – kérdi a dokumentumfilm rendezője, akinek Going Clear című alkotását a hétvégén mutatja be az HBO.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez