Fincsi – Ászkarák-keksz Japánban

Az köztudott, hogy Japánban mennyire népszerűek a mélytengeri élőlények az asztalon, és azt is tudjuk, hogy sok különleges faj kerül terítékre, melyekről mi talán még nem is hallottunk. Most ászkarákból készült keksz. Meglepődtünk.

Az ászkarák bizonyos formában már ismert volt Japánban, hiszen külseje megihletett már néhány telefondísz-készítőt is, illetve előkerült néhány extrém tévéműsorban. A Yamaki Honpo, mely a hagyományos Szenbei rizskeksz gyártója, új magasságokba emeli az ászkarákfogyasztást. Bár való igaz, hogy a távol-keleti országban sokan oda vannak a különleges állatfajokért, az új kekszre sokan nem tudják, hogyan reagáljanak.

Ha netán valaki nem ismeri az ászkarákot, íme egy kép, hogy hogyan is néz ki:

5576348532_c143431abb_o

A Szenbei keksz valóban tartalmaz óriás ászkarákot, amelyre azt mondják, hogy olyan “gazdag ízű, mint a garnélarák, vagy a rák.” Itt egy tweet-reklám a ropogós új nasiról:

Az ászkarák kekszet egyébként különböző ajándéküzletekben lehet majd kapni májustól. 1500 jen (kb. 3000 Ft) egy doboz, ami 12 mélytengeri jószágot tartalmaz.

Nem meglepő, hogy az internetezők körében megoszlanak a vélemények. Van, aki egyenesen azt mondja, hogy az állat íze olyan, mit a ráké, így nincs semmi érdekes az új termékben, míg mások úgy vélekednek, hogy nincs semmi ehető az ilyen állatokban, és egyenesen ízléstelennek gondolják, hogy ilyen lényekből csinálnak nasit.

Ha valaki teheti, próbálja ki, és döntse el maga.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez