Dollármilliárdos akar lenni? Végezzen Műegyetemet!

A világ száz leggazdagabb embere közül a mérnökök a listavezetők, őket a pénzügyesek követik. A Műegyetemet el sem kell végezni, úgyis lehet valaki szupergazdag mint Bill Gates vagy Mark Zuckerberg.

A Microsoft alapító atyja, aki az idén is vezeti a Forbes listát csekély 78 milliárd dollárral. Annak idején otthagyta a Harvard egyetemről, ahol műszaki tanulmányokat folytatott. Hasonló a helyzet Mark Zuckerberggel is. A Facebook alapítója, aki ma is főnök ott, szintén informatikus hallgató volt a Műegyetemen, de végül otthagyta azt. Ennek ellenére ő a rekorder a 40 év alatti dollár milliárdosok listáján. Carlos Slim viszont, a mexikói dollár milliárdos, aki a második a Forbes listáján, szép szabályosan elvégezte a Műegyetemet. Neki sem kell panaszkodnia: a vagyona a Forbes szerint több mint 72 milliárd dollár.
A világ száz leggazdagabb embere közül a mérnök végzettségűek mutatják fel a legjobb átlagot. Őket követik a diploma nélküliek mint Bill Gates és Mark Zuckerberg. A harmadik helyen állnak a pénzügyesek. Ezt a felmérést az egyetemek kezdeményezték, mert világszerte tendencia, hogy kevesen jelentkeznek a műszaki szakokra miközben a bölcsészkar igen népszerű. Bölcsész pedig lámpással se nagyon található a dollármilliárdosok listáján.

Fotó: Eurorpess AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez