A legkínosabb dolgok amiket a Facebookon művelhetünk

A Gizmondónak köszönhetően most bemutatunk hét olyan Facebookos aktivitást, ami garantáltan kínos helyzetbe hozza távoli ismerőseinket. Ha éppen unatkozik, esetleg csak egyszerűen örömét leli a színtiszta kínban, akkor ezeket a tanácsokat érdemes követni.

Feltehetően a legtöbben ódzkodnak az ilyesfajta akcióktól, addig azonban nem lehetünk biztosak abban, hogy nem a mi zsánerünk az ilyen, amíg ki nem próbáltuk. Tegye tönkre már amúgy is elfeledett barátságait és fürödjön a kínban a következő trükkökkel:

Posztoljuk ki arcképünket valakinek a falára, mindenféle magyarázat nélkül

A legjobb módja, ha mindezt a hajnali órákban tesszük, de persze bármikor garantáltan megemelhetjük vele egy ismerősünk szemöldökét. A lényeg, hogy vagy kifejezéstelen vagy kissé vigyorgó arcunkat megörökítsük (mindenképpen otthon, webkamerával) és a képet kirakjuk egy félig elfeledett ismerősünk oldalára.

Jelöljük be magunkat mások eljegyzési képein

Sokszor előfordul, hogy régi barátaink kiraknak egy végtelenül boldog és mindenképpen profi képet magukról, hogy ezzel jelentsék be: eljegyezték egymást. Tökéletes alkalom, hogy – lehetőleg közel az ő arcukhoz – bejelöljük magunkat rajta.

Írjunk hozzászólást egy 10 évvel ezelőtti képhez

Először is szögezzük le: amikor új ismerőst szerzünk a Facebookon, mindenki átnézi annak a képeit, természetesen fordított kronológiai sorrendben. Ilyenkor persze előfordul, hogy megtetszik egy fotó és mielőtt észbe kapnánk már rá is kattintottunk a sokatmondó “Tetszik” gombra. Az ilyenkor feltörő kínáradatot érdemes meglovagolni és a következő szintre vinni. Írjunk egy rövid, semmitmondó, de a kép eseményeire reagáló hozzászólást, lehetőleg nagybetűvel és írásjelekkel.

Szóljunk hozzá életeseményekhez

Az emberek imádják mutogatni életük legfontosabb eseményeit, ami tökéletes lehetőség, hogy hozzá is szóljunk. Ha kezdők vagyunk, akkor érdemes mondjuk egy iskola elvégzéséhez hozzászólni, ha azonban magabiztosak vagyunk, merjünk egyből a születést jelző eseményhez írni valamit. Például azt, hogy “bárcsak ott lehettem volna”, majd egy mosolygó emotikonnal megkoronázva álcázzuk rossz viccnek.

Kérjük le a kapcsolati információt

Sokan állítják be úgy adatlapjukat, hogy néhány infót csak lekérdezés után adnak ki. Mindkét nemnél kínosabbnál kínosabb pillanatokat okozhatunk, ha egy “csak kíváncsiságból” indokkal kérdezünk rá arra, hogy jár-e valakivel (haladóknak: ugyanez a kiszemelt valós címével).

Találjuk meg ismerősünk nagymamáját

Majd jelöljük be, sőt esetleg bökjük is meg. Nincs is annál furább és ijesztőbb, mint amikor a hírvonalunkon azt látjuk, hogy valaki a nagymamánk ismerőse lett. Ugyanúgy működik a többi családtaggal is.

Kommunikáljunk szervezetekkel

Biztosan fel van iratkozva rengeteg cég Facebook-oldalára, ezek pedig sokszor posztolnak viccnek minősülő, de egyáltalán nem vicces kiírásokat. Érdemes meglovagolni az ilyet és részt venni. Már egy “Haha, jó vicc” hozzászólás is libabőrt okozhat ismerőseink karján és hátán, akiknek feltűnik a hírfolyamán.

Kép: Gizmondo

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez