Lőttek minden titoknak, élő videomegosztás lesz az új trend?

A Twitter új alkalmazása bár nem formabontó, de könnyen lehet, hogy forradalmasítja az emberek megosztási szokásait. A Periscope lényege, hogy valós idejű videomegosztást tesz lehetővé bárkinek, aki okostelefonnal rendelkezik.

Az ötlet valóban nem újszerű, a német Meerkat már egy ideje ugyanezen elv alapján működik és egészen komoly felhasználói bázist tudhat maga mögött. Az alapvető különbség a kettő között, hogy a Periscope-on streamelt anyagok nem tűnnek el, hanem még 24 órán keresztül elérhetőek maradnak.

Az egyre terjedő WiFi-hotspotoknak és az erősödő mobilhálózatoknak köszönhetően szerves részévé válhat életünknek az élő streamelés. Az egyelőre csak Apple termékeken elérhető alkalmazás (feltehetően, ha elég nagy az érdeklődés, akkor az androidos felhasználók is kapnak egy külön verziót) segítségével pillanatok alatt megnézhetjük, mit tart megosztásra érdemesnek valaki a világ másik végén.

Ahogyan az interneten általában, most sem úszhatjuk meg valami fura és teljesen értelmetlen reakció nélkül. Valahogy nagyon hamar elterjedt a Periscope-on az, hogy az emberek megmutatják hűtőjüket és annak tartalmát. Sőt, ha streamelni kezdünk, elég nagy valószínűséggel lesz olyan felhasználó, aki arra kér minket, hogy mutassuk be, mit tartunk otthon a hűtőszekrényben. Természetesen nem ez az egyetlen furcsaság a témában, a Meerkaton például egy olyan férfi lett kiemelkedően népszerű, aki hosszasan írt körbe egy ananászt.

Függetlenül a jobbnál-jobb mémektől, érdekes lesz figyelni a Periscope útját, melyet a Twitter egyenget. Amennyiben tényleg elterjed az alkalmazás, elképzelhető, hogy gyökeresen megváltozik a felhasználói élmény.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez