Ne nevessük ki Putyint!

Az oroszok több mint 92 százaléka azt tartja magáról, hogy van humorérzéke. A Bolondok Napja alkalmából készült felmérésből az is kiderül, hogy milyen témákon nem szeretnek viccelődni.

Elkészítette Oroszország humortérképét az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ (VCIOM). Az állami cég felmérése szerint az oroszok fele úgy gondolja, hogy tud humorizálni, és érti a viccet. Csupán 5 százalék vallotta be, hogy semmi humorérzéke nincs.

A biztosok a viccek témájára is rákérdeztek. Az oroszok fele nem viccelődik valláson, háborún, terrorakción és népirtáson. Nem tartja elfogadhatónak 44 százalékuk a nemzeti különbségeken nevetni, a gazdasági és szociális témák 22, a nevek 35, a méretek 56 százalékuk számára számít tabunak. Egynegyedük szerint se az elnök, se a hatalom, se a politika ne legyen vicc tárgya.

A felmérésből az is kiderült, hogy a komédiát is szeretik az oroszok. 79 százalékuk szokott hangosan nevetni az ilyen televíziós műsorokon. 41 százalékuk hallgatja az orosz kabaré-csütörtököt, 39 olvas humoros irodalmat és 37 figyeli a viccekkel teli honlapokat.

Kép: Szergej Lavrov és Vlagyimir Putyin Isztambulban, 2007 (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez