18 év börtön zsarolós „bosszú pornóért” Amerikában

A résztvevők hozzájárulása nélkül közölt pornó képeket és videókat honlapján egy törekvő amerikai ifjú, aki pénzt kért azért, hogy az intim jelenetek ne jelenjenek meg. A bíróság 18 év börtönre ítélte Kaliforniában.

Ezzel az ítélettel akarjuk megmutatni, hogy nem lehet gyáván, a számítógép előtt ülve tönkretenni mások életét- hangsúlyozta a bíró, miután ismertette a 18 éves börtönről szóló ítéletet. A 28 éves Kevin Christoher Bollaertet 27 rendbeli “bosszú pornó” közzététele miatt ítélték el. A bosszú pornó azt jelenti, hogy a résztvevők ahhoz hozzájárultak ugyan, hogy a nemi aktusokról képek, illetve videók készüljenek, de ahhoz már nem, hogy ezeket mások is láthassák.
A törekvő ifjú viszont rájött arra, hogy ebben nagy üzlet van: 350 dollárért eltekintett attól, hogy közzétegye a kínos képeket vagy videókat. Voltak akik többezer dollárt fizettek így ki neki, és a jeles fiatalember szépen meggazdagodott. Hogy szerezte meg a bosszú pornó nyersanyagot? Sokszor egy elhagyott partner akart így bosszút állni. Máskor a pornó videó készítői figyelmetlenek voltak: elköltöztek, de a régi lakásban hagyták a felvételeket! Később aztán a vállalkozó szellemű fiatalember tolvajokat és hackereket alkalmazott, akik megszerezték a zsarolásra alkalmas felvételeket. Egy tanúként megidézett lány elmondta: édesanyja azóta nem áll szóba vele, amióta látta a videót, melyben lánya főszereplő volt. A törekvő vállalkozó a videó mellé mindig közölte a résztvevők lakcímét és Facebook elérhetőségét is.
Az üzlet sikeresen ment és a fiatalember annyira belefeledkezett a munkába, hogy nem vette észre: Kaliforniában törvény született a bosszú pornó ellen. Jerry Brown kormányzó 2013-ban írta alá a jogszabályt, és ettől kezdve már csak idő kérdése volt a lebukás, mely meg is történt. Ilyen kemény büntetésre kevesen számítottak, de Amerikában a magánélet szent. Aki pedig azt megsérti, 18 évet tölthet börtönben bosszú pornóért az Egyesült Államokban. (Fotó:AFP, illusztráció)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez