A nigériai örömlányok ingyenes menettel örülnek az elnökválasztás eredményének

Három napig ingyenes az aktus a nigériai örömlányoknál – már persze ha engedelmeskednek érdekvédelmi, szakmai szövetségük felhívásának. A lányok így ünneplik Muhammadu Buhari elnök győzelmét.

A NANP, a Nigériai Prostituáltak Országos Szövetsége már januárban bejelentette, ha Buhari győz, mindenki vendégük egy menetre. A felmérések nem mutatják, hogy a zaftos ígéret hány plusz szavazatot hozott Buharinak, de az már biztos, a muszlim jelölt nagy fölénnyel nyert a nigériai választásokon. Így aztán a NANP – bevárva a hivatalos eredményt, sms-ben értesítette tagjait, hogy mehet a menet.
Persze egy igazi hivatásos semmit nem ad ingyen. A vendég most nem fizet a szexért, de a győztes elnökjelölttől azért várnak valamit. Mégpedig azt, hogy a szexipar valóban iparrá váljon az országban. Vagyis legalizálják a prostitúciót az Nigériában. Valójában persze  az irpaszerű örömszerzés, mint mindenütt Nyugat-Afrikában, az élet része. A nagyvárosokban tömegével  vannak nők, akik gyakorlatilag semmi másból nem tudnak megélni, mint, hogy testüket árulják. Még a muszlim vidékeken sem ítélik el ezt – a nők kihasználása, szexuális alávetettsége általános az egész országban,minden régióban.
Ugyanakkor a jog nem követi a szokásokat- formailag a prosiutúció szigorúan tilos, ami lehetőséget teremt a hatóságoknak arra, hogy az amúgy is marginalizálódott lányokat még mélyebbre taszítsák, kihasználják, fenyegessék.
Azt az ország vezetői közül is sokan látják, hogy ez az út nem járható – Ike Ekwasuwera szenátor fel is vetette, hogy legalizálják a szexipart. Ezt azonban az előző elnök Goodluck Jonathan nem támogatta. A lányok most az új elnökben bíznak.(Fotó:AFP)
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez