Prédikátornak álcázták magukat a terroristák

Vasárnap délután egy hat-hét személygépkocsikból álló konvoj jelent meg az Észak-Nigériában fekvő Kwafaja nevű faluban.

Habár a váratlan vendégeknél fegyverek voltak, de pontosan nem lehetett őket beazonosítani, hogy melyik szervezethez tartoznak. Ráadásul úgy mutatkoztak be, hogy “ők az iszlám hit szónokai” és csak prédikációt jöttek tartani. A fegyveresek kiterelték a falu lakosait a házaikból és a mecset környékére vitték őket.

Azonban miután összegyűltek páran “a prédikátorok” tüzet nyitottak a jelenlévőkre. “Az emberek nem tudták, hogy a fegyveresek a Boko Haram terroristái, mivel nem lehetett őket beazonosítani és először mindenkivel elhitették, hogy ők valójában csak vallástudósok” – nyilatkozta Simeon Buba, az egyik túlélő. A mészárlásnak 24 ember esett áldozatul, több tucatnyian megsérültek és páran elmenekültek. Ezután a Boko Haram tagjai felgyújtották a házakat és elvittek minden mozgatható tárgyat és élelmiszert. Majdnem a teljes falu elpusztult a támadásban. A támadás több sérültjét Biu város kórházában kezelik lőtt és égési sebekkel.

Az önálló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram támadásainak hat év alatt több mint 15 ezer ember esett áldozatul Nigériában. Jelenleg nemcsak Nigéria, hanem Csád, Kamerun és Niger is harcol a terrorszervezet ellen, amely hűséget esküdött az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

A kép forrása: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez