Sorban állnak az USA legjobb egyetemei egy 17 éves nigériai diákért

A nigériai származású Harold Ekeh 13 felsőoktatási intézménybe adta be a jelentkezését, és mind visszajelezte neki, hogy felvételt nyert. Most el kell döntenie, hogy melyik intézményben kívánja folytatni tanulmányait.

A 17 éves kitűnő tanuló elmondta, hogy “teljesen megdöbbent, sokkolta a hír”, amikor megtudta, hogy mind a 13 egyetemre felvették. Ekeh azért adta be ilyen sok helyre a jelentkezését, hogy legalább egyik intézménybe bejuthasson, arra azonban ő sem számított, hogy mindenhonnan pozitív választ fog kapni.

A nigériai származású, de már jó ideje Long Islanden élő fiatalember az Amerikai Egyesült Államok legnevesebb felsőoktatási intézményeibe adta be a jelentkezését. Köztük a Princeton, a Yale, a Brown, a Columbia, a Dartmouth, a Harvard, a Pennsylvania, a Massachusetts-i,  a New York-i és a Johns Hopkins Egyetemre. A felsorolt egyetemek mind tagjai a Borostyán Ligának, vagyis a legelitebb felsőoktatási intézmények az USA-ban: csak kimagasló képességű és kitűnő eredményekkel rendelkező tanulók járhatnak bármelyikbe.

Ekeh édesanyja „nagyon büszke a fiára”, és gondolni sem merte volna, hogy ilyen nagynevű és múltú egyetemek állnak majd sorba érte. A büszke anya elmondta, hogy a fia idegsebész akar lenni, de nem akarja befolyásolni a döntését. Ami a fiú szerint nagy valószínűséggel a Yale lesz.

Harold Ekeh Nigériában született, és családjával nyolcéves korában érkezett az Egyesült Államokba.  Az elmúlt években ő a második Long Island-i diák, aki a Borostyán Liga mindegyik intézményébe felvételt nyert. Legutóbb a ghánai származású Kwasi Enin járt hasonló sikerrel, ő végül a Yale mellett döntött.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez