Milliárdos kártérítés csúfoilódás miatt a bankárnőnek

Szokta piszkálni a kollégáit? Esetleg túlzásba viszi a munkatársnőinek szánt szexuális utalásokat? Legyen óvatos! Nagy-Britanniában több mint 1 milliárd forintnyi (3.200.000 font) kártérítés kifizetésére köteleztek emiatt egy bankot.

Nem mindig könnyű egyedüli nőként dolgozni egy csapatban. Akkor sem, ha történetesen kedvelik a férfi kollégák. Szvetlana Lohova volt az egyetlen nő a Szberbank londoni irodájában. Az enyhébb-durvább szexista megjegyzéseken kívül, drogosnak és őrültnek hívták munkatársai, de nemcsak egymás között. Előfordult, hogy „a kokainista”-ként emlegették főnökeik, és a bank kliensei előtt is.

Az egyébként Cambridge-ben végzett, 33 éves orosz pénzügyi szakember végül szexuális zaklatás miatt pert indított egykori munkahelye ellen, miután állítása szerint kényszerítették a felmondásra. A mintegy három évig húzódó eljárás során alaposan kivizsgálták az ügyet. Azt is bebizonyították, hogy nem fogyaszt kábítószert.

A Daily Mail brit bulvárlap részletesen közölte, milyen vádpontokért kötelezte kártérítésre a bankot a bíróság. Munkahelye elvesztésért 3,14 millió (1.284.000.000 forint), érzelmei megsértésért 44.000 fontot (18.000.000 forint) kapott, a büntető kártérítés pedig 15.000 font (6.000.000 forint).

A hatalmas összeg és az ügy igazságos lezárása ellenére, Lohova nem felhőtlenül boldog. Mivel a legtöbb ember hiszi, hogy tűz nélkül nincsen füst, szerinte soha többé nem tud újra elhelyezkedni a bankszférában, ahol mindenki ismer mindenkit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez