Marokkóban több mint 30 gyereksportoló halt meg egy buszbalesetben (videóval)

Utasokkal teli busz ütközött frontálisan egy gázszállító kamionnal Tan-Tan város közelében. A tragikus balesetben több mint harmincan veszítették életüket.

Marokkói hírforrások arról számoltak be, hogy a buszon 8 és 14 év közötti sportoló gyerekek utaztak edzőikkel, egy versenyről tartottak hazafelé. A frontális ütközés után a jármű azonnal kigyulladt és teljesen kiégett. Az egyik túlélő arról beszélt, hogy éppen aludtak, amikor a baleset történt, a robbanásra és a tűzre ébredtek fel. A halálos áldozatok számáról eltérő információk jelentek meg. A MAP marokkói hírügynökség legkevesebb 31, míg a Medias 24 és a Goud hírportálok 40 halálos áldozatról számoltak be. Kilenc embert sérülésekkel szállítottak kórházba, közülük ketten súlyos állapotban vannak. Meg nem erősített források szerint a buszon körülbelül 50-en utaztak.

Marokkóban évente körülbelül 4 ezer ember hal meg közúti balesetekben. Az észak-afrikai ország számos régiójában az utak rendkívül rossz állapotban vannak, főként a déli részen. Kifejezetten nagy problémát jelent az is, hogy a sofőrök nem tartják be a sebességkorlátozásokat és az alapvető KRESZ-előírásokat, illetve szabályokat. A marokkói hatóságok az utóbbi években számos intézkedést hoztak, hogy növeljék a közúti közlekedés biztonságát, de a vezetők többsége ezeket figyelmen kívül hagyja.

A Magyar Afrika Társaság megrendülten és mély fájdalommal értesült a pénteken történt tragikus autóbusz-szerencsétlenségről. Magyarország legnagyobb, Afrikával foglalkozó civil szervezetének elnöksége táviratban fejezte ki részvétét a szerencsétlenségben elhunyt sportolók hozzátartozóinak és sporttársaiknak, Marokkó budapesti nagykövetének.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez