Ha nincs oltás, nincs családi pótlék

Az ausztrál kormány igazán érdekes stratégiával próbálja jobb belátásra bírni az oltást vallási vagy filozófiai meggyőződésből visszautasító szülők lehetőségeit. A tervezet szerint azok a szülők, akik nem oltatják be gyermekeiket, nem lesznek jogosultak a szociális támogatásra.

Azok a szülők, akik nem viszik el a kötelező oltásokra gyerekeiket, akár évi tizenegyezer ausztrál dollártól eshetnek el. A kezdeményezésről Tony Abbott miniszterelnök beszélt, és az intézkedést akár már 2016 elején be is vezethetik.

„Nagyon fontos egészségügyi problémáról van itt szó, elsődleges szempont, hogy az ausztrál gyerekek és családjaik biztonságban legyenek” – mondta a miniszterelnök.

Az oltások visszautasítása egyre jobban terjed a nyugati kultúrában, a legnépszerűbb érv ellenük az, hogy nagyobb veszélyt jelentenek a gyerekekre, mint a betegségek, amelyek ellen kapják őket.

„Ezen döntést sem politikai, sem egészségügyi szempontból nem tudjuk támogatni. Így aztán az adófizetőinktől sem várjuk el, hogy pénzükkel hozzájáruljanak” – tette hozzá Tony Abbott.

A kormány statisztikái szerint jelenleg 39 ezer, hétévesnél fiatalabb ausztrál nincs beoltva, azért, mert a szüleik így döntöttek.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez