Time: ki lesz az Év Embere? Putyin vagy egy dél-koreai rapper?

Hétfőn teszik közzé a Time magazin szavazásának eredményét, mely arról dönt, hogy ki kerül a címlapra, mint az Év Embere. Két esélyes van: Oroszország elnöke és egy 24 rapper Dél Koreából, CL.

Sajnos nem tudok arra válaszolni, hogy miképp áll ez a verseny, mert nem követjük a fejleményeket- válaszolta a Govorit Moszkva /itt Moszkva beszél/ rádió kérdésére Dmitrij Peskov, Putyin elnök szóvivője. Pedig a verseny igen komoly, és Putyin esélyei jók: a konkurrens Forbes magazin már második éve őt nevezte az Év Emberének. A politikusok most is alaposan lemaradnak mögötte: a dalai láma mindössze a hetedik, Barack Obama a 11-ik, Merkel kancellár pedig a 25-ik a listán, ahol holtversenyben első Putyin és a 24 esztendős CL kisasszony. Dél Korea legnépszerűbb rappere, aki meghódította Amerikát is, a 2ne1 együttes sztárja. Eredeti neve: Lee Chae-rin. Minthogy ezt a külföldiek kicsit nehezen jegyeznék meg, ezért lett ő CL. A harmadik helyezett nem más, mint Lady Gaga, de jó helyezést ért még el Taylor Swift is.

A Time magazin szerkesztői évtizedek óta megválasztják az Év Emberét, aki így a címlapra kerül. Oroszországból volt már ott Gorbacsov, a peresztrojka atyja. Vlagyimir Putyin nem különösebben népszerű az Egyesült Államokban az ukrajnai válság kitörése óta, de ettől még a liberális Time magazin szerkesztői dönthetnek úgy, hogy ő a befutó, és nem egy 24 éves dél-koreai rapper kisasszony…

Fotó: Gettyimages

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez