Elválna köddé vált házastársától? Segít a Facebook!

Igazán egyedi esetről van szó, így nem valószínű, hogy tömegek követik majd Ellanora Baidoo példáját, aki eltűnt férjétől a Facebookon keresztül volt kénytelen elválni.

Baidoo még 2009-ben ment hozzá Victor Sena Blood-Dzrakuhoz, de közös életük el sem kezdődhetett, ugyanis Blood-Dzraku hamar visszatáncolt. Ugyan papíron összeházasodtak,de a férfi egyszerűen meggondolta magát, amikor a tradicionális ghánai szertartásra került volna sor, ráadásul a pár nem is élt együtt.

Ha ez nem lenne elég, Blood-Dzraku ezek után egyszer csak eltűnt és csupán telefonon, illetve Facebookon volt hajlandó kommunikálni Baidoóval. Természetesen nem adott meg címet, ahol elérhették volna, mindezek ellenére azonban nem akart elvárni a nőtől, a neki küldött papírokat pedig vagy nem vette át vagy nem kezdett velük semmit.
Most azonban Baidoo végre megszabadulhat férjétől,  a manhattani bíróság bírája, Matthew Cooper döntésének köszönhetően Facebookon keresztül válhatnak el. A kikötés az, hogy Baidoo három héten keresztül, hetente tájékoztatja férjét a közelgő válásról. Amennyiben nem érkezik válasz, a procedúra elkezdődhet Blood-Dzraku részvétele nélkül is.

Habár valóban nem fogják rengetegen kihasználni ezt az új lehetőséget, azért sok olyan házasságban ragadt ember van, akinek férje vagy felesége egyszerűen nem hajlandó részt venni a procedúrában, ami jelentősen megnehezíti helyzetüket.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez