Több száz gyermek fulladt a Földközi tengerbe

A Save the Children nemzetközi humanitárius szervezet információi szerint legalább 400 menekült fulladhatott a tengerbe, valahol Líbia és Olaszország között.

A tragikus incidensről túlélők számoltak be a nagy-britanniai székhelyű civil szervezetnek: elmondták, hogy az áldozatok között sok volt a fiatal és kiskorú gyermek. A menekülteket szállító hajó állítólag 550 embert vitt és 24 órával azután süllyedt el, hogy elindult. A szerencsétlenség körülbelül 80 mérföldnyire a líbiai partoktól történt. A mintegy 144 túlélőt az olasz parti őrség mentette ki. A Save the Children szóvivője azt mondta, hogy a menekültek többsége Afrika szubszaharai térségéből származott. Az olasz parti őrség jelezte, hogy továbbra is nagy erőkkel keresik a túlélőket a szerencsétlenség helyszínén.

A brit civil szervezet adatai szerint áprilisban több mint 5100 afrikai illegális bevándorlónak, köztük 450-en gyermeknek sikerült partot érnie Olaszország déli részén. Közben a Nemzetközi Migrációs Szervezet azt közölte, hogy a mostani szerencsétlenségig már legalább 500 menekült veszítette életét az idén a Földközi tengeren. Az év eleje óta pedig 15 ezer bajba jutott menekültnek nyújtottak már segítséget ugyanazokon a vizeken. Az IOM jelezte: a javuló időjárás miatt arra kell felkészülni, hogy hamarosan még több hajó és menekült fog útra kelni Észak-Afrikai partjairól, Európa és főként Olaszország felé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez