Hol töltse a börtönbüntetést? Elítéltek egy belga pedofilt Kongóban

Húsz év börtönbüntetésre ítéltek egy idős belga férfit a Kongói Demokratikus Köztársaságban két kiskorú lány megerőszakolásáért. Az áldozatok 11 és 13 évesek voltak.

A belga férfi védőügyvédje jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, szerinte ugyanis a védence „mentális betegségben” szenved. A tárgyalás során többször is arra kérték a bíróságot, hogy a belga férfit egy szakpszichológus is vizsgálja meg, de erre nem került sor. A vádlott egyébként a tárgyaláson elismerte, hogy a két kiskorú áldozat közül az egyiket megerőszakolta, a másik kislány ellen elkövetett nemi erőszak vádját azonban tagadta.

A bíróság a 20 év letöltendő börtönbüntetés mellett 30 ezer dollár pénzbírság kifizetésére is kötelezte a belgát, amit az áldozatok családja között osztanak majd szét. A pedofil férfi ügyvédje elmondta, hogy a fellebbezésben követelni fogja a bíróságtól, hogy csökkentsék védence ítéletét és deportálják az országból, hogy büntetését a hazájában töltse le. A Kongói Demokratikus Köztársaságban ugyanis köztudott, hogy a börtönbüntetések többsége felér egy halálbüntetéssel, mivel a börtönökben gyakorlatilag semmilyen ellátásban és védelemben nem részesítik a rabokat a hatóságok. A belga nagykövetség konzuli szolgálata a férfi kiadatási ügyéről azonban nem adott ki semmilyen tájékoztatást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez