A sajt fokozza a szexuális étvágyat is

Ezt állapította meg a Skout című amerikai társkereső oldal, mely felmérte olvasói szexuális szokásait. Kiderült: aki több sajtot eszik, az aktívabb a szexuális életben, mint azok, akik negligálják ezt a fontos élelmiszert.

Cheese addict – sajtfüggő. Ebbe a kategóriába kerülnek azok, akik minden nap esznek sajtot. Közülük 32% állította azt, hogy gyakran él szexuális életet. (A Skout mércéje szerint ez azt jelenti, hogy egy hónapban hatnál több aktust tud felmutatni.) Aki nem szereti a sajtot, az csak 27%-ban került a szexuálisan aktív kategóriába. Természetesen nem maradhatott el a szakértő megkérdezése sem. Kiderült: nem véletlen a sajtmániások fokozott szexuális aktivitása. A legtöbb sajt olyan aminosavakat tartalmaz, melyek növelik a szervezet szerotonin állományát, mely aztán fokozza a szexuális étvágyat.

A szakértő azt is elmondta, hogy az erős illatú sajtok a leginkább alkalmasak arra, hogy szexuális étvágygerjesztő szerepet betöltsenek, így például a francia roquefort sajt. Minthogy tavasz van, a szakértő nem fukarkodott más jó tanáccsal sem. Egy randevú előtt például erősen ajánlott az osztriga a sajt mellett. Még fontosabb viszont a kapribogyó! Itáliában állítólag mesés következményeket tulajdonítanak neki, még az impotencia kezelésére is alkalmasnak tartják. A hagyományos gyömbért már meg sem érdemes említeni. Hölgyek esetében viszont ajánlható a mandula, méghozzá annak cinktartalma miatt.

Az amerikai társkereső oldal mindennek alapján úgy véli: igazi ínyenctálat lehet szervírozni egy randevú alkalmából. A tálon mindenképpen legyen kapribogyó és mandula. A lehetőség szerint osztriga is, és persze semmiképp sem hiányozhat a sajt. Ha erős az illata, az sem baj. Sőt…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez